Lumea plantelor

Versiunea integrala: Miracle fruit sau Miracle berry plant (Synsepalum dulcificum)
In acest moment vizualizezi o versiune simplificata a continutului. Vezi versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Hello,
Mai are careva aceasta planta / acest pom? As vrea sa schimb pareri pentru a le putea creste, pentru a putea supravietui primului an, anul critic!

Cei ce au aceasta planta / acest pom ii rog sa imi spuna. Eu am plantat semintele acum ceva vreme si mi-au iesit niste fire deja! Smile
Atasez in mesaj si o poza (mai mare nu se poate ca dimensiunea maxima este de 100Kb):
[attachment=230]
salut
as vrea sa stiu te rog de unde le-ai cumparat am vazut pe youtube
Pai de pe ebay. Vezi ca pe okazii se vind seminte de asemenea (cauta folosind cuvintele cheie "Fructul minute" sau "Miracle fruit" sau "Synsepalum dulcificum" si sigur gasesti si la noi. Daca faci comanda de pe ebay stiu ca daca iti deschide coletul ai incurcat-o: nu ai voie flori/fructe/seminte sa aduci in tara! Smile (exceptie face daca gasesti in UE (coletele nu se desfac!))
Daca faci rost de seminte ar fi super sa facem schimb de informatii.
Daca vrei sa cumperi un pui care s-a prins deja costa 100 ron.
(Statistic, din 100 de seminte puse doar 24 ies si acestea ies daca ai mare grija in primele saptamani; sunt cele mai critice!!)
Am o "mica" problema:
De cateva saptamani, niste "musculite" dau târcoale platelor mele...
Cum pot scapa de ele fara sa daunez planta?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Incearca cu Fastac. Este un insecticid de spectru larg pentru plante. Daca nu vrei sa dauneze plantei respecta concentratia de pe eticheta si intervalul de stropire. Daca musculitele sunt negre, nu ele sunt daunatorii ci larvele acestora care se afla in pamant si devoreaza radacinile tinere. In acest caz cel mai indicat ar fi Confidor.
URL de referinta